Friday, October 06, 2006

/>PICTURA-ELENA HABASESCU

miniaturi textile- pentru realizarea lor ,am folosit o tehnica proprie. cum am procedat? avem nevoie de:1. fire de ata de diferite culori, 2. o bucata de panza ceva mai groasa colorata sau alba, 3. aracet pentru lemn, 4.cateva flori si frunze decupate dintr-o bucata de material textil cu flori,5.o masina de cusut , 6.imaginatie multa,si multa rabdare.Intindem un strat subtire de aracet pe bucata de panza, asezam firele de ata dupa imaginatia noastra, punem deasupra o bucata de panza alba si calcam cu fierul pana se usuca putin. desfacem cu grija panza de deasupra si tragem diferite cusaturi peste firele de ata. Asezam florile si frunzele si le fixam cu zig-zagul la masina de cusut. Este greu ? ba da o sa fie pentru ca firele se lipesc de panza de deasupra cand calcam si aici avem de lucru.Punem lucrarea in rama si opera noastra e gata de admirat.


ELENA HABASESCU

Activitate artistica

Participari la expozitii colective in tara –Bucuresti, Iasi, Cluj,Pitesti, Bacau, Resita,Oravita, Caransebes, Lugoj, Herculane,Bocsa, Viseul de Sus, Timisoara.

Expozitii in strainatate –Franta si Austria

-Publica articole si poezii in revista ‚BOCSA CULTURALA’

-Distinctie speciala la Festivalul de poezie ,Drumuri de spice’ din Uzdin –Iugoslavia

-expozitii personale 19

“Culoare vibrând de dorinţa de a transmite mesajul, desen atingând subtilităţile sugestiei, tematică generoasă – toate acestea vor împlini personalitatea creaţiei sale în peisaj, în portret, în miniatura religioasă, adesea mizând pe forţa semi-figurativului, dacă nu chiar a non-figurativului, şi a semnului încărcat de tradiţia simbolului”.

Ada D. Cruceanu

“Este minunat să fii capabil să transmiţi mesaje prin culoare, mesaje încărcate de simbol, mesaje deosebit de frumoase, de sensibile, de pure…ca sufletul Elenei.

Este minunat să fii capabil să dăruieşti atâta frumuseţe, atâta dragoste prin simplul fapt că Dumnezeu te-a înzestrat cu talent!

Este minunat să fii capabil de a fi în acelaşi timp Creator şi Mesager al Frumosului!”

Gabriela Şerban

“Doamna Hăbăşescu pictează pe pânză peisaje şi portrete.

Se detaşează din culori şi linii o uşoară melancolie şi o profundă gândire, de aceea tablourile sunt o adevărată rază de lumină pentru suflet, pentru cel care priveşte, să se vadă şi să se regăsească pe sine.

Pictoriţa se află în plină forţă creatoare şi pe o treaptă bine conturată în lumea pictorilor bocşeni”.

Ioana Cioancăş

“Ceea ce leagă lucrările îndeosebi este dominanta de alb cu semnificaţiile implicite de lumină şi puritate. Lucrările dezvăluie o artistă sensibilă, delicată, visătoare (tablourile încorporează multă poezie) fiind prin aceasta, de o largă accesibilitate pentru publicul de toate vârstele”.

Titus Crişciu
quilt si patchworkpictura in uleipictura laica